Pijn door een nekhernia

Mogelijke behandelingen voor een nekhernia.

Behandeling(en) tegen Pijn door een nekhernia

Epidurale infiltratie (cervicaal, thoracaal, lumbaal)

Een epidurale infiltratie is een inspuiting van een ontstekingsremmer samen met een plaatselijk verdovend product in de epidurale ruimte tussen twee wervels, hetzij in de nek, hetzij in de hoge rug, hetzij in de lage rug.

Door slijtage, een discushernia of andere oorzaken, kan een zenuw die vanuit de wervelkolom vertrekt geprikkeld worden. Hierdoor kan op de geprikkelde zenuw een ontstekingsreactie ontstaan. Dit alles kan leiden tot pijn, tintelingen of krachtverlies.

Infiltratie en radiofrequente behandeling van het dorsaal wortelganglion

Het DRG (dorsal root ganglion of dorsale wortelganglion) is een verdikking van de sensibele zenuwbanen (= de zenuwen die instaan voor het waarnemen van pijn) aan de achterzijde van het ruggenmerg. Hier liggen de cellichamen van de zenuwen die instaan voor de pijngeleiding.

Bij een DRG-infiltratie ‘blokkeert’ de pijnarts dit ganglion met een plaatselijk verdovend product. Op deze manier wordt de pijngeleiding tussen het ganglion en de hersenen onderbroken en kan de pijn verminderen.
We noemen dit ook een proefblokkade.

Iedereen die gemotiveerd om rug- en nekproblemen aan te pakken en weer onder controle te krijgen, kan ook een beroep doen op onze afdeling rug- en nekrevalidatie.

Ook onze Spine Unit staat klaar om een behandelplan voor u samen te stellen wanneer een operatie onvoldoende resultaat heeft gegeven.