Pijn door een rughernia

Behandeling(en) tegen Pijn door een rughernia

Transforaminale epidurale infiltratie - lumbaal

Ter hoogte van de wervelkolom takken verschillende zenuwwortels af van het ruggenmerg. Deze zenuwwortels verlaten de wervelkolom via een smalle opening, het wortelkanaal. Door een discushernia, door artrose of door littekenweefsel van een vroegere ingreep kunnen deze zenuwwortels gekneld of geïrriteerd raken.

Bij een transforaminale epidurale infiltratie wordt er medicatie gespoten rond één (soms ook twee) van die zenuwwortels.

Infiltratie en radiofrequente behandeling van het dorsaal wortelganglion

Het DRG (dorsal root ganglion of dorsale wortelganglion) is een verdikking van de sensibele zenuwbanen (= de zenuwen die instaan voor het waarnemen van pijn) aan de achterzijde van het ruggenmerg. Hier liggen de cellichamen van de zenuwen die instaan voor de pijngeleiding.

Bij een DRG-infiltratie ‘blokkeert’ de pijnarts dit ganglion met een plaatselijk verdovend product. Op deze manier wordt de pijngeleiding tussen het ganglion en de hersenen onderbroken en kan de pijn verminderen.
We noemen dit ook een proefblokkade.

Iedereen die gemotiveerd om rug- en nekproblemen aan te pakken en weer onder controle te krijgen, kan ook een beroep doen op onze afdeling rug- en nekrevalidatie.

Ook onze Spine Unit staat klaar om een behandelplan voor u samen te stellen wanneer een operatie onvoldoende resultaat heeft gegeven.